Slända och vinda

Slända och vinda

Tack snälla Marianne för den underbara  sländan och härveln samt den handsydda lilla påsen!
Så vackra och och funktionella ting! Sländan har precis lagom vikt för att spinna alpacka, vilket jag älskar att spinna, ända sedan jag blev fadder åt lilla Nellie på Österlens alpacka hos Ann Marie och Paul. Numera bor Nellie utanför Örebro hos Gunilla på Hallagården. Vilken underbar ull Du skickade så mjuk och vacker i färgen. Jag döpte den till "aprikosgrey", lika fin som rosegrey som brukar vara min favoritfärg hos alpackorna. Har nu spunnit två singlar som ska få vila lite i ett tvåtrådigt nystan ( centerpullball) innan jag tvinnar ihop dem. Brukar vanligtvis inte karda alpackaull mer än kamma topparna med kattkarda, men ville göra den dyrbara ullen rättvisa, sa jag lättkarda den på mina finska kardor med läderbotten. Nockorna är mer rörliga på dem och sliter inte sönder ullen. Ville behålla ullens mjukhet och karaktär. Lite nyfiken på alpackans namn och om den är från Österlens alpacka?
Önskar Dig en solig vårhelg!
Varmaste hälsningar!
Anette Holfve