Klicka på bilden för att se en större version (300dpi)

Tildes tårta

Baka Tildes Tårta, tidernas godaste mandeltårta. Receptet finns på baksidan av kortet i Tildes kaffeduk.

Ingredienser: mandel, smör och socker. Njuts med vispgrädde mellan madelbottnarna.

Så här gör du:

Tildes tårta, hacka mandeln fintjpg.jpg

Hacka madeln fint

Tildes tårta, rör smör och socker pröst.jpg

Rör smör och socker poröst, blanda med mandeln till en fast deg.

Tildes tårta, blanda madel smör och socker dela i tre delar.jpg

Dela degen i tre lika stora delar, tryck ut i en stekpanna.

Tildes tårta gräddas.jpg

Grädda i ugn i 175 grader cirka 20 minuter till gyllenbrun

Låt svalna i stekpannan 5 minuter

Tildes tårta, stjälp upp kakan på bakplåtspapper.jpg

Stjälp upp på bakplåtspapper, baka nästa botten

Tildes tårta, laga.jpg

Skulle botten gå sönder, fös ihop bitarna med stekspade.

När den kallnar blir den perfekt

IMG_4000.jpg

Lägg upp på tårtfat med vispgrädde emellan.

Lite bär till passar fint, eller gör som Tilde, ta ett litet glas cognac!