Gladeholm Design butik och lager

Vävdagarna i Glimåkra 24-25-26 oktober 2019

Gladeholm är med. Vi säljer sländor vindor och finaste ullsorter, växtfärgade garner och stickkit och servett Knyppelduk och Tildes Kaffeduk.

Gladeholms pappersservetter med textila motiv

Inspirationen till Gladeholms servetter finns bland otaliga vackra textilier, vävda och broderade av flera generationers kvinnor och män. Knyppelduk och Tildes kaffeduk, alla våra servetter har sin egen historia. I varje paket ligger en berättelse tryckt på en pappskiva som ger paketet form och stil. Servetterna är tryckta på icke klorblekt papper med vattenbaserade giftfria färger. I varje paket finns det 20 servetter.

 

Mellan Gladsax och Järrestad ligger Gladeholm, strax utanför Gladsax. Glad betyder glänsa glimma. Det finns vatten i området, bäckar och kärr. Jag fick höra av en kär granne att vår husklunga fick namnet Gladeholm för att det festades så mycket här på 40-talet när det fanns unga barnfamiljer i alla husen. Det fastnade jag för!

 

Ring 0705934713 så öppnar vi när vi kan!

hej

  Foto; Anders Ekert Februari 2019

 

I butiken finns alltid fynd att göra. ibland finns det ett fåtal kvar av en produkt. Ibland ändras färger. Och när jag gör nyproduktioner så ska något annat bort. En in, en ut är min filosofi.

Gladeholm är företaget med det unika som har sitt ursprung i folkkonsten. Servetter med textilt inspirerade motiv. Brickor med bilder från lantbruk på Österlen, rosor och äppelblom. Traditionella motiv i modern formgivning.

Ring 0705934713. Butiken är öppen året runt!

Gladeholm har många återförsäljare. Här nedan finns de som finns här i trakten, men mest på Österlen.

Österlens Museum i Simrishamn, CFOs Atelje i Borrby, Glimmingehus, Havängsbodarna och Kiviksås i Kivik, Torsborgs B&B i Gladsax, Backagården i Löderup, Smakbruket i Tomelilla säljer våra produkter.


  Hitta hit

maila info@gladeholm.se eller ring 0705934713